Ezrach Vatik

אזרח ותיק

A társadalom rétegződése szerint van egy generáció, ami a jövőnket biztosítja. Ők a mi fiataljaink. Jelenünket a napjaink generációja fémjelzi. Rájuk nehezedik a társadalom minden terhe, búja és baja. – És itt van a múltunk képviseletében a „harmadik” életkor (הגעתם לגיל השלישי), az aranykorúak  (גיל הזהב ) generációja  az Ezrach Vatik / Senior Citizen. Egy réteg mely nem szeretne „nyuggerként” tehertétel lenni. Ez a réteg nem akar mások nyakán élni, de szeretne még emelt fővel létezni, szeretne valamit még hozzátenni ahhoz amit életműnek nevezünk.

Kultúrális és szabadidő programok
Ajánlás, a bezártság érzésének kezelésére:

Időnként tarts szünetet, kapcsolj ki, és ne nézd folyamatosan a legújabb híreket

Mozogj,  táplálkozz  egészségesen,  és  aludj minimum 6-8 órát.   Keress lehetőségeket a kikapcsolódásra, és végezz olyan egészséges tevékenységeket, amelyeket élvezel.

Szabj meg elérhető célokat, és tervezz meg egy átlagos napi rutint  (mikor kelsz fel, mit fogsz enni, és mikor alszol ).

Hívd fel a barátaidat és családtagjaidat, hogy  ismerős  hangokat  halljál.  Videohívással az esetben is közel érezhetitek magatokat, mikor nem vagytok együtt.