Az Izraeli Nyugdíjas

Jogok és Juttatások

Ezen az oldalon minden olyan jogot, és információt egybe-gyűjtöttünk mely minden az izraeli időskorút megillet.
A jogok közé tartozik a kedvezményekre való jogosultság, az „adómentesség”, valamint a kedvezményekre, kedvezményekre való jogosultság különböző intézményekben, szervezetekben.Ezenkívül a weboldalon található számológépek segítségével gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti jogait.

 

 

Jogok és juttatások

https://www.btl.gov.il/ZcuyotAsdience/EzracimVatikim/Pages/medavzcoyotezracim.aspx

 

 Időskorú (öregségi nyugdíj)

Az idősbiztosítás célja, hogy Izrael lakosai számára fix havi jövedelmet biztosítson idős korára.Az időskorúak nyugdíja (öregségi nyugdíj) 

  • a nyugdíjkorhatártóla biztosított jövedelme szerint, illetve
  • az időskorú nyugdíjra való jogosultság korától(70. életév) a jövedelmi szinttől függetlenül jár. 

Nyugdíjra az az  izraeli lakos jogosult  ,

Azok, akik e kor után vándoroltak be (először) Izraelbe, valamint visszatérő lakosok  különleges időskori ellátásra jogosultak.

Izraeli lakos, aki a szerződés szerinti országba költözött   – jogosult lehet időskorú nyugdíjra, még akkor is, ha már megszűnt Izrael lakójalenni.

Az az izraeli lakos, aki megkezdte az időskorúak ellátását Izraelben, és  olyan országba költözött, amellyel nem kötött szerződés  – továbbra is megkaphatja a támogatást, még akkor is, ha megszűnt Izrael lakója lenni.

 

Jövedelem – kiegészítés időskori nyugdíjhoz

Az alacsony jövedelmű idős nyugdíjasok számára az Országos Biztosító jövedelem-kiegészítést fizet a megélhetési minimumjövedelem biztosítása érdekében.

További kiemelt információk:

 

Ápolási, gondozási segély

Ápolási segély  segély jár a nyugdíjkorhatárt betöltött , otthon élőknek, akik a mindennapi tevékenységük ( mozgás , fürdés, öltözködés, étkezés, váladékkezelés )  elvégzéséhez más személy segítségére szorulnak , valamint azok, akik szoros felügyeletre és mások felügyeletére van szükségük olyan egészségügyi és funkcionális állapot miatt, amely saját maguk vagy mások károsodásának kockázatát jelenti. 

A járadék folyósítása 6 jogosultsági szint szerint történik, és választhat, hogy a segélyt készpénzben és ápolási szolgáltatásban kapja meg

 

„Számológépek”

 

További fontos információk:

 
 

Figyelem! a fentiekben részletezett információk kizárólagosan az általános tájékoztatást szolgálják. A közreadottak rendszeresen frissítésre kerülnek, de semmi esetre sem követik automatikusan a jogszabályi változásokat. A megjelölt források ezzel szemben a jogszabályi környezet változásait folytonosan követő információkat tartalmaznak, ezért elengedhetetlen, a konkrét és személyre szabott döntések meghozatalát megelőző tanulmányozásuk